vineri, 5 februarie 2010

Încă un constănţean, semifinalist la LicArt




Mirela STÎNGĂ (mirela.stinga@telegrafonline.ro)
Încă un constănţean, semifinalist la LicArt Fotografia „Goodbye, Blue Sky”, realizată de elevul Nicuşor Mihai de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârşova
Cel mai mare concurs deschis liceenilor din România, LicArt, eveniment ajuns la cea de-a noua ediţie, se apropie de final. Cea de-a patra lună de înscrieri s-a încheiat deja, iar sfârşitul lunii martie reprezintă termenul limită până la care liceenii îşi pot trimite creaţiile. Până la sfârşitul lui ianuarie au mai intrat în competiţia LicArt 1472 de liceeni din întreaga ţară, care concurează, deja, cu peste 6720 de creaţii la secţiunile: poezie şi fotografie (categoriile alb-negru, portret si diverse) înscrise în lunile anterioare. În competiţia LicArt s-au înscris, până în prezent, peste 40 de elevi din municipiul şi judeţul Constanţa, iar pe lista semifinaliştilor se aflau, la sfârşitul lunii trecute, cinci aspiranţi la unul dintre premiile LicArt.

„Ultimul venit” în competiţie este Nicuşor Mihai de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârşova, care s-a înscris la secţiunea fotografie cu lucrarea „Goodbye, Blue Sky”. Printre semifinaliştii constănţeni se mai află, la secţiunea fotografie, elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” (CNMB): Talida Todaşcă, cu lucrarea „Their Dance” şi Alexandru Cascatău, care a reuşit să adauge pe lista „semifinalistelor” cinci instantanee: „Moss”, „Bicycle”, „Keep on Running”, „Frozen Leaves” şi „Fenced”. La secţiunea Poezie s-au calificat, în semifinală, eleva Tania Diandra Halici, de la CNMB, cu poemele „Nevroză, partea 18” şi „Frica sau Cum naşterea îi ocoleşte pe mulţi, dar moartea pe nimeni” şi Andra Tudoraşcu, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, cu poezia „Efemer”.

Înscrierile la LicArt continuă până la sfârşitul lunii martie, atât la poezie şi fotografie, cât şi la secţiunea teatru. Nominalizaţii celor trei secţiuni vor fi anunţaţi pe site şi prin e-mail şi vor fi invitaţi să participe la finala Festivalului LicArt, care se va desfăşura la Bucureşti, în primăvara anului 2010. Pentru fiecare dintre secţiunile Poezie şi Fotografie se vor acorda premiile I, II şi III, iar la secţiunea Teatru se va acorda Marele Premiu uneia dintre cele trei trupe care vor fi desemnate finaliste, de către un juriu de specialitate.
sursa "telegrafonline"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu